Conventional London Townhouse Turns into Fashionable Dwelling for a Cellist

Ali Topan

House owners of a conventional London townhouse enlisted the assistance of Unagru Structure Urbanism to rework it into a contemporary, light-filled Home for a Cellist with sufficient room for a musical quartet to apply. The three-story townhouse underwent an intensive refurbishment, which included structural work, a renovation, and an extension with direct entry to the backyard. To convey the home into trendy occasions, a much-desired half lavatory is added to the bottom ground, together with different requirements, like a laundry cupboard, new major bed room with an ensuite lavatory, an workplace, and plenty of storage.

Conventional London Townhouse Turns into Fashionable Dwelling for a Cellist

A single-story, floor ground extension within the again creates a versatile residing house for stress-free, eating, and rehearsing. Flooring-to-ceiling sliding glass doorways span the again wall providing backyard views and quick access to the patio. Probably the most statement-making designs within the new addition is the round skylight that attracts pure mild into the inside.

light interior of modern living room with large round skylight and man putting book on shelf

interior shot of part of grey sofa and coffee table in front of sliding glass doors with curtains

closeup shot of modern white bookcase and sliding glass doors with curtains

exterior patio view of modern london townhouse extension

Atop the extension is a wildflower inexperienced roof that helps cut back the danger of flooding when it rains.

interior view of light living room with chair and dining table under large white skylight

A triangle construction in the course of the bottom ground provides attention-grabbing angles whereas hiding the toilet, a closet, and staircase. It additionally breaks up sight strains from the entrance of the home to be able to present privateness to the again and backyard. The eating desk may be moved to the aspect to make room for the musicians to rehearse.

zigzag hallway of light interior of modern extension

Gentle oak flooring and matching cabinetry, together with tough lime plastered white partitions create a minimalist and tranquil idiot on the bottom ground.

interior view down light wood clad hallway leading to staircase

The kitchen is on the entrance of the home semi-enclosed in a wooden and glass field subsequent the entrance door. Sliding doorways open it as much as the residing space.

partial shot of modern kitchen

peering through doorway of modern bathroom

view of man climbing stairs

narrow wooden staircase view

interior view of modern bedroom with views to bathroom and white staircase

The rooftop terrace may be reached by way of a brand new customized metal staircase and electrical roof hatch.

rooftop deck view with built-in seating

view looking down from rooftop patio

Pictures by Nick Dearden.

Caroline Williamson is Editorial Director of Design Milk. She has a BFA in images from SCAD and may often be discovered looking for classic wares, doing New York Instances crossword puzzles in pen, or remodeling playlists on Spotify.

Leave a Reply

Next Post

Renovations are outpacing new builds, a metaverse inside design award and extra

This week in design, the looks of a dumbwaiter in Netflix’s new collection The Watcher despatched viewers scrambling to seek for the mini-elevators on-line—and because it seems, some corporations can set up them in newer houses. Keep within the know with our weekly roundup of headlines, launches, occasions, advisable studying […]
Renovations are outpacing new builds, a metaverse inside design award and extra